Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΜΟΥ (Στο πρακτορείο)


Κάτι ήξερε τελικά (χωρίς να το ξέρει) και πήρε το δρόμο για το πρακτορείο των λεωφορείων, σχεδόν μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση!

Στην Αλβανία, υπάρχει μια ώρα διαφορά με την Ελλάδα (εκεί το πάνε μια ώρα πίσω, σύμφωνα με την ώρα Ιταλίας). Η Ιβάννα ευτυχώς, είχε προνοήσει έγκαιρα να ρυθμίσει το ρολόι της. Πάλι καλά που το είχε καταλάβει επιτόπου, ότι υπήρχε αυτή η μικρή, αλλά τόσο σημαντική τελικά διαφορά. Πρόσεξε λοιπόν ιδιαίτερα αυτή την παράμετρο, γιατί την είχε ξαναπατήσει στο έτσι, σε άλλη περίσταση, χάνοντας το πλοίο. " 'Οποιος καεί από το χυλό φυσάει και τη γιαούρτη" κι έτσι από αυτή την άποψη, ήταν απολύτως καλυμμένη. Το πρόβλημα όμως τελικά, ήταν άλλο!

Φθάνοντας στο πρακτορείο, σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και με ιδιαίτερη ευκολία, διαπίστωσε ότι το τελευταίο δρομολόγιο ξεκινούσε τελικά στις 7 η ώρα Αλβανίας, κι όχι 8, όπως την είχαν ενημερώσει στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων!
Και δεν έφταιγε η διαφορά ώρας, αλλά μάλλον κάποια έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των πρακτορείων, γιατί πραγματικά το λεωφορείο αναχωρούσε μια ώρα νωρίτερα!. Άσε που κανείς στην Ελλάδα, όταν της είπαν τις ώρες των δρομολογίων, δεν την είχε ενημερώσει ότι υπήρχε διαφορά ώρας στην Αλβανία. Για καλή της τύχη, κι επειδή προσήλθε πολύ νωρίτερα στην αφετηρία, απέφυγε κι αυτόν τον σκόπελο.

Είπε για καλό και για κακό, να αράξει στα γραφεία της εταιρείας, μέχρι την αναχώρηση του λεωφορείου, αποφεύγοντας τα πιθανώς άσκοπα ζιγκ ζαγκ γύρω από την περιοχή. Άλλωστε το κλίμα που επικρατούσε στο πρακτορείο, ήταν πολύ φιλικό και σε προδιάθετε να αράξεις για κουβεντούλα. Οι υπάλληλοι μιλούσαν πολύ καλά ιταλικά, όπως και λίγα ελληνικά και αγγλικά. Αυτή τη φορά, το δρομολόγιο θα ξεκινούσε με μόλις δύο επιβάτες: την Ιβάννα και τον αλβανικής καταγωγής συνταξιδιώτη της, που ήταν γέννημα - θρέμμα του Αργυροκάστρου, και ταξίδευε στην Ελλάδα για δουλειές.

Μια έκπληξη ευχάριστη ήταν ότι για να πάει στην Αθήνα, που ήταν κι ο τελικός της προορισμός, δε θα χρειαζόταν να πληρώσει ξανά ολόκληρο νέο εισιτήριο των 35 ευρώ, αλλά μόνον ένα συμπλήρωμα, στο εισιτήριο (Ιωάννινα-Αργυρόκαστρο με επιστροφή) που ήδη είχε. Ούτε κι αυτό της το 'χαν πει, στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων...

                            Τελευταίες, αποχαιρετιστήριες εικόνες του κεντρικού δρόμου,
                                που είτε σε οδηγεί στην πόλη, ή είτε σε διώχνει απ' αυτήν.
                                          Για πάντα ή προσωρινά; Κανείς δεν ξέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου