Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ


Αφού έκανε λίγο χάζι, να την και πάλι πίσω στην περιπλάνηση, δίχως χασομέρι. Μια απορία μόνο πλανιόταν στον αέρα. Πού στο καλό να 'ταν το περίφημο ιστορικό κέντρο τούτης πόλης; Δεν έκατσε να το φιλοσοφήσει και πολύ, ούτε να σκοτιστεί, γιατί αργά ή γρήγορα, ο δρόμος θα της φανερωνόταν από μόνος του. Έτσι συνέχισε να περπατά, με μοναδικό οδηγό το -βασικό- ένστικτό της.

Οι νεόκτιστες κατασκευές ακόμα παρούσες, ευτυχώς όχι για πολύ ακόμα.

                         Η άσφαλτος παραχωρούσε κι αυτή τη θέση της στο χαρακτηριστικό
                                           ριγέ λιθόστρωτο του Αργυροκάστρου...
         

Τα σπίτια ήρχισαν σιγά σιγά να παλιώνουν κι η ρούγα να γίνεται όλο και πιο ανηφορική και κακοτράχαλη. Καλό σημάδι. Φανέρωνε ότι η Ιβάννα ήταν στον σωστό το δρόμο.
Έμελλε όμως να τη βρει δεύτερο κτύπημα, που ευτυχώς το αντιμετώπισε με ψυχραιμία: μια βάβω σε στυλ απειλητικό, αλλά ταυτόχρονα χαρωπό (αλλόκοτος συνδυασμός, είναι η αλήθεια) κινήθηκε προς το μέρος της, μιλώντας και χασκογελώντας χαιρέκακα..."Τρέχα γύρευε τι έλεγε και τι ήθελε", σκέπτηκε η Ιβάννα με προσποιητή υπεροψία, αδυνατώντας να αποκωδικοποιήσει τις προθέσεις της γριάς μπάμπως και συνεχίζοντας με σταθερό το βήμα.

Ο κόσμος όλο και αραίωνε, μέχρις ότου σχεδόν είχε εξαφανιστεί. Στον γαλήνιο απάνω μαχαλά, η οχλαγωγία της καινούργιας πόλης φάνταζε πια μακρινή ανάμνηση. Οι μόνοι διαβάτες, ήταν σχολιαρόπαιδα όλων των ηλικιών που πήγαιναν στα σπίτια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου