Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ



"Hello!" μια αντρική φωνή έκανε θρύψαλλα την νεκρική απογευματινή ησυχία κι η Ιβάννα τινάχτηκε από τη θέση της σαν να ΄χε αγγίξει καλώδιο χωρίς γείωση...  μέχρι τότε είχε την εντύπωση ότι ήταν εντελώς μονάχη της, σε τούτη την αποκομμένη γωνιά της πόλης. Στράφηκε αμέσως προς τον άγνωστο για να δει ποιος ήταν αυτός που είχε το θάρρος, ή το θράσος, να πλησιάσει τόσο κοντά και να της απευθύνει τον λόγο. Όχι όμως τρομαγμένη, αλλά πιο πολύ περίεργη, για να μάθει τι γύρευε ο τολμηρός άγνωστος.

Στο ένα μέτρο απόσταση, αντίκρισε έναν όμορφο ξανθό, λεπτοκαμωμένο νέο, με σεμνή και ονειροπόλα φυσιογνωμία. Το ντύσιμό του ήταν λιτό κι ο νεαρός άγνωστος της χαμογελούσε,
όμως το βλέμμα του ήταν θλιμμένο...

Θα μπορούσε κανείς, παρατηρώντας τον, να τον χαρακτηρίσει ως τον τελευταίο των ρομαντικών, έναν νέο μιας άλλης εποχής, παλαιάς κοπής, τότε που τα πράγματα ήταν πιο συντηρητικά κι οι γονείς αυστηροί σαν Κέρβεροι. Τότε που η μόνη διασκέδαση και διέξοδος της νεολαίας ήταν τα πάρτυ, οι χοροί κορμί-κορμί ή οι έξοδοι σε ζαχαροπλαστείο.

Το ρομαντικό αγόρι, που ζήτημα να 'ταν 25 χρόνων, συνέχισε, σε πολύ καλά αγγλικά:
"Σε βλέπω εδώ και ώρα που περπατάς. Μήπως ψάχνεις κάτι; Θα 'θελες να σε ξεναγήσω στην πόλη; Χωρίς λεφτά φυσικά..."

Η Ιβάννα τον ευχαρίστησε για την ευγενική προσφορά του, αλλά ήδη είχε κουραστεί και δεν είχε όρεξη να περπατήσει κι άλλη ανηφόρα. 


¨Where are you from?'' συνέχισε την κουβέντα εκείνος.

Η Ιβάννα του απάντησε με ερώτηση.
''Where do you think am I from?''


"Well... you look like British". 

Η Ιβάννα σκέπτηκε ότι είτε πολλοί Άγγλοι τουρίστες έρχονταν στο Αργυρόκαστρο, και θα την πέρασε για έναν από αυτούς, είτε δεν είχε δει ποτέ του Άγγλο! Παρ'όλα αυτά δε μοιράστηκε αυτές της τις σκέψεις και περιορίστηκε να απαντήσει:

"I look like British, but I don't sound like British...''

Oι δυο νέοι έκαναν και τις απαραίτητες συστάσεις. Το αγόρι ονομαζόταν Dorian και το όνομά του συμβάδιζε έξοχα με την φυσιογνωμία και το στυλ του. Ήταν τελικά μια πολύ ευχάριστη γνωριμία, όμως η Ιβάννα δικαιολογήθηκε ότι την περιμένουν και έπειτα από λίγη ώρα αποχώρησε βιαστικά. Και πράγματι δεν ήταν ένα ψέμα της στιγμής, γιατί την περίμενε το δρομολόγιο των 8, για να επιστρέψει στην Ελλάδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου